Fizioloģija
DU TSC
Nākamais:
1. ASINS FIZIOLOĢIJA
Augstāk:
lab2lvht
Iepriekšējais:
lab2lvht
SATURS
1. ASINS FIZIOLOĢIJA
1.1. Asins formelementu apskate mikroskopā un leikocitārās formulas noteikšana
1.2. Asins noņemšanas tehnika
1.3. Eritrocītu skaitīšana
1.4. Leikocītu skaitīšana
1.5. Hemoglobīna daudzuma noteikšana asinīs
1.6. Krāsu indeksa noteikšana
1.7. Eritrocītu grimšanas ātruma noteikšana
1.8. Asins grupas noteikšana
1.9. Rēzus piederības noteikšana cilvēkam
1.10. Asins recēšanas laika noteikšana
1.11. Glikozes un holesterīna līmeņa noteikšana asinīs
2. SIRDS - ASINSVADU FIZIOLOĢIJA
2.1. Vardes sirds cikla analīze
2.2. Sirds vadītājsistēmas automātijas spēju novērošana
2.3. Temperatūras ietekme uz vardes sirdsdarbību
2.4. Ķīmisko vielu iedarbība uz vardes sirdsdarbību
2.5. Sirds muskuļa refraktaritāte
2.6. Vago - simpātiskā nerva kairinājuma ietekme uz vardes sirdsdarbību
2.7. Sistoles un minūtes tilpumu noteikšana pēc Starra metodes
2.8. Sirds svešrefleksu novērošana
2.9. Elektrokardiogrammas reģistrācija un analīze
2.10. Veģetatīvā indeksa noteikšana
2.11. Asinsspiediena un pulsa frekvences izmaiņas fiziskās slodzes ietekmē
2.12. Sfigmogrāfija
2.13. Polikardiogrāfija
2.14. Kapilaroskopija
3. ELPOŠANAS FIZIOLOĢIJA
3.1. Spirometrija
3.2. Spirogrāfija
3.3. Vajadzīgās plaušu vitālās kapacitātes noteikšana
3.4. Elpošanas sistēmas funkcionālās proves
3.5. Fiziskās izturības noteikšana pēc kardiorespiratorā indeksa (N. Samko modifikācija)
4. GREMOŠANAS FIZIOLOĢIJA
4.1. Siekalu sekrēcijas pārbaude cilvēkam
4.2. Cietes sadalīšana ar siekalu fermentiem
4.3. Kuņģa sulas analīze
4.4. Kuņģa sulas sālsskābes un fermenta pepsīna ietekme uz olbaltumvielām
4.5. Žults iedarbība uz taukiem
5. VIELU UN ENERĢIJAS MAIŅAS FIZIOLOĢIJA
5.1. Pamatmaiņas noteikšana cilvēkam
5.2. Dienas uztura devas aprēķināšana veselam cilvēkam
LITERATŪRA
PIELIKUMI
1. pielikums.
Pieauguša cilvēka galveno fizioloģisko rādītāju lielumi
2. pielikums.
Standarta pamatmaiņas noteikšana vīriešiem
3. pielikums.
Standarta pamatmaiņas noteikšana sievietēm
4. pielikums.
Cilvēka enerģijas patēriņš kilokalorijās uz vienu kg ķermeņa masas vienā stundā (kcal/1 kg/1 h)
5. pielikums.
Uzturvielu saturs un kaloriskā vērtība (100 g produkta)
6. pielikums.
Vitamīnu saturs pārtikas produktos (100 g)
7. pielikums.
Vitamīnu saturs dažāda vecuma cilvēkiem un vienā polivitaminu tabletē, un vesela organisma nepieciešamība pēc tiem diennaktī
8. pielikums.
Mēru un svaru salīdzinājums
Par šo dokumentu ...
Fizioloģija
DU TSC
Nākamais:
1. ASINS FIZIOLOĢIJA
Augstāk:
lab2lvht
Iepriekšējais:
lab2lvht
2002-02-03