Gremošana ir procesu kopums, kuru rezultātā uzņemtās uzturvielas tiek mehāniski un ķīmiski pārveidotas, lai varētu uzsūkties asinīs vai citos iekšējās vides šķidrumos. Uzturvielu mehāniskā pārstrāde galvenokārt notiek mutes dobumā, kur tās tiek sasmalcinātas mēles un žokļu kustību rezultātā. Tā daļēji turpinās arī kuņģī un zarnās, saraujoties to sieniņu gludajai muskulatūrai. Uzturvielu ķīmisko pārveidošanu veic gremošanas fermenti, kuri atrodas gremošanas sulās. Tās izdala gremošanas dziedzeri. Fermenti sadala uzturvielas līdz vienkāršiem, ūdenī šķīstošiem savienojumiem, kuri var uzsūkties asinīs, limfā vai audu šķidrumā. Gremošanas fermentu darbība un aktivitāte atkarīga no vides temperatūras un pH.
Šinī nodaļā apskatīsim dažas gremošanas funkciju pētīšanas metodes.