Uzturlīdzekļi |
Olbaltumvielas | Tauki | Ogļhidrāti | kcal |
GAĻA, GAĻAS PRODUKTI, MĀJPUTNI, OLAS | ||||
Liellopu gaļa | 14.2 | 8.3 | - | 135 |
Cūkas gaļa, trekna | 12.8 | 33 | - | 359 |
Cūkas gaļa, liesa | 14.2 | 18.5 | - | 230 |
Teļa gaļa | 13.2 | 0.3 | - | 57 |
Cūku aknas | 18.2 | 3.5 | - | 126 |
Liellopu aknas | 16.2 | 2.9 | - | 113 |
Liellopu mēle | 12.5 | 11.1 | - | 163 |
Cūku nieres | 1.7 | 3.1 | - | 91 |
Liellopu nieres | 11.6 | 1.7 | - | 71 |
Cīsiņi | 12.2 | 19.0 | - | 228 |
Desa "Iecienītā" | 13.4 | 27.4 | - | 310 |
Desa "Tējas" | 12.0 | 11.3 | - | 360 |
Sardeles | 14.7 | 10.0 | - | 159 |
Vistas | 10.6 | 6.8 | - | 107 |
Olas | 10.7 | 10.3 | 0.4 | 142 |
Olas baltums | 12.5 | - | 0.5 | 53 |
Olas dzeltenums | 17.3 | 31.2 | 0.5 | 363 |
TAUKU PRODUKTI | ||||
Sviests | 0.5 | 83.5 | 0.5 | 781 |
Speķis, cūkas | 1.9 | 87.5 | - | 821 |
Tauki, cūku, kausēti | - | 99.7 | - | 827 |
Augu eļļa, margarīns | 0.3 | 80 | 0.4 | 710 |
ZIVIS | ||||
Asari, jūras | 8.5 | 2.8 | - | 61 |
Asari, upes | 8.9 | 0.4 | - | 40 |
Butes, jūras | 9.9 | 1.5 | - | 52 |
Karpas, dīķu | 7.5 | 1.7 | - | 46 |
Karūsas | 8.5 | 0.9 | - | 43 |
Līdakas | 9.2 | 0.4 | - | 41 |
Mencas | 9.7 | 0.2 | - | 42 |
Mencas, ķidātas bez galvas | 13.7 | 0.3 | - | 59 |
Plauži | 7.6 | 1.8 | - | 48 |
Reņģes, pavasara, vasaras nozvejas | 10.6 | 1.8 | - | 60 |
Reņģes, rudens nozvejas | 10.2 | 5.0 | - | 88 |
Skumbrijas | 11.0 | 7.5 | - | 115 |
Stavridas | 9.7 | 2.2 | - | 60 |
Mencas, karsti kūpinātas | 16.1 | 0.7 | - | 73 |
Reņģes, karsti kūpinātas | 14.5 | 3.2 | - | 89 |
Vēdzeles | 8.4 | 0.3 | - | 37 |
Zandarti | 9.7 | 1.9 | - | 67 |
Zuši | 10.9 | 22.9 | - | 257 |
Siļķes, Atlantijas, sālītās | 9.3 | 9.3 | - | 124 |
PIENS UN PIENA PRODUKTI | ||||
Pilnpiens | 3.3 | 3.2 | 4.7 | 67 |
Vājpiens | 3.4 | 0.5 | 4.8 | 34 |
Acidofilā pasta, saldā | 6.2 | 8.0 | 26.0 | 212 |
Paniņas | 3.4 | 0.5 | 7.8 | 34 |
Kefīrs, pilnpiena | 3.3 | 3.2 | 3.0 | 67 |
Kefīrs, vājpiena | 3.4 | - | 3.1 | 34 |
Rūgušpiens, pilnpiena | 3.3 | 3.2 | 3.9 | 67 |
Salds krējums, 35% | 2.4 | 35.0 | 3.2 | 348 |
Skābs krējums | 2.5 | 30.0 | 2.3 | 302 |
Biezpiens, 9% tauku saturs | 14.2 | 9.0 | 2.6 | 156 |
Biezpiens, vājpiena | 16.1 | 0.5 | 2.8 | 86 |
Siers "Čedaras" | 22.9 | 29.2 | - | 344 |
Siers "Holandes" | 24.7 | 25.1 | - | 343 |
GRAUGU PĀRSTRĀDES PRODUKTI, PĀKŠAUGI | ||||
Kviešu milti, a/l | 10.8 | 0.9 | 73.6 | 354 |
Rudzu klona maize | 6.2 | 1.3 | 46.3 | 228 |
Baltmaize | 8.3 | 0.8 | 52.2 | 255 |
Griķi | 12.4 | 2.5 | 66.5 | 347 |
Grūbas | 8.9 | 1.2 | 72.4 | 345 |
Makaroni | 11.0 | 0.9 | 74.2 | 358 |
Manna | 11.2 | 0.8 | 73.3 | 354 |
Miežu putraimi | 9.3 | 1.5 | 70.7 | 343 |
Prosa | 11.8 | 2.4 | 68.4 | 353 |
Rīsi | 7.5 | 1.0 | 74.4 | 346 |
Pupiņas | 22.7 | 2.0 | 52.6 | 328 |
Zirņi | 22.8 | 2.3 | 52.0 | 329 |
DĀRZEŅI, KARTUPEĻI | ||||
Arbūzi | 0.3 | - | 4.8 | 21 |
Baklažāni | 0.9 | - | 4.3 | 21 |
Bietes | 1.0 | - | 8.7 | 40 |
Burkāni | 1.2 | - | 6.4 | 31 |
Dilles | 1.8 | - | 5.6 | 30 |
Gurķi | 0.8 | - | 2.8 | 15 |
Kabači | 0.4 | - | 2.5 | 12 |
Kāļi | 0.9 | - | 6.3 | 30 |
Kāposti, galviņu, baltie | 1.4 | - | 4.3 | 23 |
Kāposti, rožu | 1.2 | - | 1.7 | 12 |
Kāposti, gziedu | 1.5 | - | 2.8 | 18 |
Kolrābji | 1.8 | - | 5.4 | 30 |
Ķirbji | 0.3 | - | 4.4 | 19 |
Lapu salāti | 1.1 | - | 1.5 | 11 |
Melones | 0.4 | - | 5.7 | 25 |
Pētersīļi | 1.1 | - | 8.2 | 38 |
Pētersīļu zaļumi | 3.1 | - | 6.8 | 41 |
Pipari, saldie (zaļās pākstis) | 1.0 | - | 3.5 | 19 |
Pupiņu pākstis (zaļās ) | 3.6 | - | 3.9 | 31 |
Rabarberi | 0.5 | - | 2.2 | 16 |
Redīsi | 0.9 | - | 3.1 | 16 |
Rutki | 1.3 | - | 4.9 | 25 |
Selerijas (saknes) | 0.9 | - | 4.5 | 22 |
Sīpoli | 2.5 | - | 8.1 | 43 |
Sīpolu loki | 1.0 | - | 3.5 | 18 |
Skābenes | 2.0 | - | 4.0 | 27 |
Spināti | 2.2 | - | 1.7 | 16 |
Tomāti | 0.5 | - | 3.6 | 19 |
Zaļie zirnīši | 5.0 | - | 13.3 | 75 |
Kartupeļi | 1.7 | - | 17.8 | 80 |
Skābēti kāposti | 0.8 | - | 2.3 | 17 |
Sālīti gurķi | 0.7 | - | 0.4 | 8 |
DAŽI DĀRZEŅU UN AUGĻU KONSERVI | ||||
Zaļie zirnīši | 3.1 | 0.2 | 7.1 | 44 |
Konservēti tomāti | 1.0 | - | 3.1 | 18 |
Ābolu kompots (āboli ar mizu) | 0.2 | - | 22.1 | 93 |
Aprikozu kompots (augļi ar kauliņiem) | 0.2 | - | 20.3 | 85 |
Ķiršu kompots | 0.5 | - | 23.2 | 102 |
Persiku kompots (augļi ar kauliņiem) | 0.3 | - | 20.5 | 87 |
Plūmju kompots (augļi ar kauliņiem) | 0.5 | - | 23.6 | 102 |
Vīnogu kompots | 0.5 | - | 18.7 | 80 |
AUGĻI, RIEKSTI | ||||
Āboli | 0.3 | - | 10.0 | 44 |
Ananāsi | 0.3 | - | 8.9 | 40 |
Apelsīni | 0.7 | - | 6.3 | 33 |
Aprikozes | 0.8 | - | 9.0 | 44 |
Banāni | 0.9 | - | 13.4 | 60 |
Bumbieri | 0.4 | - | 9.6 | 42 |
Citroni | 0.4 | - | 1.8 | 21 |
Dzērvenes | 0.5 | - | 4.7 | 33 |
Ērkšķogas | 0.7 | - | 9.4 | 48 |
Jāņogas, baltās | 0.3 | - | 7.8 | 40 |
Jāņogas, sarkanās | 0.5 | - | 7.2 | 43 |
Ķirši | 0.7 | - | 9.6 | 46 |
Ķirši, saldie | 1.0 | - | 11.1 | 53 |
Mandarīni | 0.6 | - | 6.4 | 32 |
Mellenes | 1.1 | - | 8.4 | 44 |
Persiki | 0.8 | - | 9.4 | 44 |
Plūmes | 0.7 | - | 8.9 | 44 |
Upenes | 0.8 | - | 7.9 | 45 |
Vīnogas | 0.4 | - | 14.9 | 66 |
Zemenes | 1.5 | - | 6.9 | 38 |
Valrieksti ar čaumalu | 8.1 | 26.5 | 3.9 | 296 |
Rieksti, lazdu | 8.6 | 26.1 | 4.0 | 294 |
Mandeles, saldās | 12.6 | 33.0 | 6.0 | 383 |
CUKURS, MEDUS, CEPUMI, IEVĀRĪJUMS | ||||
Cukurs | - | - | 99.9 | 410 |
Medus | 0.4 | - | 81.3 | 335 |
Cepumi | 11.6 | 10.5 | 71.2 | 437 |
Ievārījums, ābolu | 0.4 | - | 68.6 | 284 |
Ievārījums, aveņu | 0.6 | - | 71.2 | 296 |
Ievārījums, zemeņu | 0.4 | - | 74.5 | 309 |
Ābolu džems | 0.4 | - | 63.0 | 261 |